KIYAFET ALIŞVERİŞİNDE SIK YAPILAN HATALAR NELER?

bebek giyim

 

Fiziksel Gelişim Hızını Dikkate Almamak
 

O rengarenk   ve şirin modellerin hepsinden edinmenizi söyleyen iç sesinizi susturun, özellikle de kısıtlı bir bütçeniz varsa…
 

Kız ve Erkek Bebek Kıyafetleri seçerken sık yapılan hataların başında, bebeğin fiziksel gelişim hızını dikkate almamak geliyor. Bebeklik ve çocukluk, bedensel gelişimin en hızlı olduğu dönemlerdir. Bu hızlı büyüme sebebiyle bebekler ve çocuklar, aynı kıyafeti uzun süre giyemezler. O yüzden, aynı tür kıyafetin aynı beden ölçüsündeki modellerinden çok sayıda almamak gerekiyor. Bunun yerine, farklı beden ölçüsünde farklı ya da aynı tür giysiler edinmelisiniz. Aksi halde, bazı giysiler hiç giyilmeden kullanılamaz duruma gelecektir.
 

Bu kural tabii ki, aynı beden ölçüsünden yalnızca bir tür giysi olması gerektiği anlamına gelmiyor. Kıyafetlerde yedekleme yapmak da önemli. Bebeğiniz, henüz sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için sık sık kusacaktır. Ayrıca alt değiştirme sırasında kaza yaşanması da her zaman için yüksek bir olasılık. Bu sebeple, kirlenen giysinin yerine kullanacağınız yeteri sayıda yedeğe sahip olmalısınız. Aynı tür ve aynı beden ölçüsündeki giysilerden 3- 4 tane bulundurabilirsiniz.
 

Konforu Dikkate Almamak
 

Konfor, sağlıklı fiziksel gelişim için önemli konulardan. Vücudu sıkan, hareketleri kısıtlayan kıyafetler, beden gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Satın aldığınız giysilerin yeteri kadar hareket özgürlüğü sağladığından ve kan dolaşımına zarar verecek şekilde vücudu sıkmadığından emin olun.

Konfor ayrıca, kumaş yapısını ilgilendirmekte. Giysinin kumaşı ciltte tahriş, kaşınma, batma gibi sorunlara yol açmamalı.

 

Sağlık Değerlendirmesi Yapmamak

Bebek Giyim Markalarının sunduğu o sevimli tasarımların albenisine kapılarak sadece model odaklı seçim yapılmamalı. Yukarıda bahsi geçen konuların yanı sıra, materyalin kimyasal yapısına dikkat etmekte de yarar var.

Giysinin kumaşı ve boyası, toksik etki gösteren maddeler içermemeli. Bu noktada, standartlara uygunluğu sorgulayabilirsiniz.

Etiketler: civil bebek giyim, kız bebek kıyafetleri, bebek giyim siteleri, çoçuk kıyafetleri erkek, erkek bebek giyim, e bebek giyim, bebek kiyafetleri
Şubat 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR